Gameplan

Financiële ondersteuning

Actie: Financiële ondersteuning voor projecten van lokale clubs.

Een vrouwenploeg staat of valt met een goede omkadering door de club. Niet elke club heeft de mogelijkheden om structurele investeringen te doen in de omkadering van de vrouwenwerking. Vzw GelijkSpel wil zorgen voor een financieel duwtje in de rug dat kan zorgen voor een stroomversnelling in de opstart of verdere ontwikkeling van een vrouwenploeg.

Inhoudelijke ondersteuning

Actie: Knowhow delen organiseren en evenementen daartoe organiseren

De oprichting of uitbouw van een vrouwenploeg is voor sommige clubs misschien onbekend terrein wat hen ervan weerhoudt om te stap te zetten. Maar het speelt het vrouwenvoetbal net in de kaart dat er meer lokale en nabije initiatieven komen waar meisjes bij kunnen aansluiten. Die knowhow zit absoluut bij verschillende succesvolle vrouwenploegen in ons land en het zou goed zijn mochten clubs inspiratie bij elkaar kunnen opdoen. Daarom wil vzw GelijkSpel een platform aanbieden om deze knowhow met elkaar te delen en op die manier elkaar te versterken. De vzw GelijkSpel voorziet ook om jaarlijks een groot, exclusief vrouwenvoetbaltornooi te organiseren waar ook ruimte is voor informatiedeling en netwerking tussen speelsters en clubs en sponsoring opportuniteiten.

Beleving naast het veld

Actie: Aandacht voor het vrouwenvoetbal, ook naast het veld

Een voetbalploeg is niets zonder twaalfde man. Vzw GelijkSpel wil daarom ook inzetten op meer supportersbeleving naast het veld. Dat wil ze doen aan de hand van kleinschalige supportersacties bij lokale clubs alsook in samenwerking met de KBVB. Meer supporters trekken doe je ook door in het algemeen de investeren in de bekendheid van het vrouwenvoetbal. Vzw GelijkSpel zal dus ook pleiten voor meer aandacht voor het vrouwenvoetbal in de dagelijkse sportberichtgeving.

Jouw project
inzenden? 

Vzw GelijkSpel wil de reguliere werking van lokale clubs mee van onderuit kunnen ondersteunen. Dat kan gaan van investeringen in de infrastructuur zoals kleedkamers en velden tot het voorzien van gezonde voeding voor een match.